ISO 80

Dupla falú és termikusan elválasztott panelek a tökéletes energia-egyensúly érdekében

Megjelenés

Mikrobordás felület

Az ipari és kereskedelmi épületek energetikai előírásaival szemben támasztott követelményeket folyamatosan szigorítják, ami az ajtókkal és kapukkal, valamint a homlokzat ez irányú tulajdonságaival kapcsolatos igényeket hozza előtérbe. Mint ahogy az ISO 40 és ISO 60 szekcionált kapuknál, az ISO 80 paneljei is poliuretán habból készülnek, de még nagyobb hőszigetelő képességgel.

ISO40-panel

ISO 80 szekcionált kapu U-értéke (5000 x 5000 mm): 0.49 W/m²k

A mikrobordás felület 3 alapszínben kapható felár nélkül
Az ISO 80 szendvicspanel szerkezete
Különösen magas szintű szigetelés

Az optimális szigetelésével és 0,25 W / m²K-os U-értékkel a 80 mm-es ISO-panel minden olyan ügyfél igényeinek megfelel, akik a most érvényben lévő “Energiamegtakarítási rendelet”-nek (EnEV) megfelelően szeretnének építeni.

Az Iso 80 szekcionált kapu ideális hűtőházak, ipari csarnokok, raktárak és elosztó központok számára, ahol a hőveszteség ökológiai és ökonómiai kockázatot jelent, és ahol az áruknak, illetve környezetüknek folyamatosan egyenletes hőmérsékleten kell maradnia.

Panelvastagság 80 mm
Hővezető képesség: λ=0.025 W/mK
Hőátbocsátási tényező:
U=0.25 W/m²K
PU-hab sűrűsége: 40 kg/m³


A Lakkréteg: RAL 9002 (belül) / RAL 7016, 9002 és 9006 (kívül)
B Horganyréteg: 275 g/m²
C Acéllemez vastagsága: 0,5 mm
D Horganyréteg: 275 g/m²
E Bevonat: Ragasztó alapréteg
F Poliuretán keményhab: g=40 kg/m³, CFK- és H-CFK-mentes

Az ISO 80 részletei
Szigetelés

Az ISO 80 ajtópanelek közötti speciális habosított műanyag szigetelő csík biztosítja a kiváló szél- és vízállóságot, az ajtópanelek hőhídmentes záródását.

ISO 80 infravörös felvétel

Az ISO 80 szekcionált kapuk jobb hőszigetelést biztosítanak az ISO 40-nél, amit hőkamerával vizsgáltunk. A világos részek a kevésbé, a sötét részek a jó hőszigetelésű területet jelzik.

Görgőtartó pánt

Az Alpha 5 m kapuig egyszerű, 5 m-nél szélesebb kapukhoz dupla görgőtartó pántot használ. A pántok robusztus kialakításúak és tökéletes felfüggesztést biztosítanak.

Standard saroktok

A kapu és a függőleges sín között elhelyezkedő standard saroktok biztosítja a kapu oldala és az épület között a stabil és megfelelő tömítést.

Erősített saroktok

Az erősített saroktokot sötét színű kapuknál alkalmazzuk, amelyek a napsugárzás okozta hő hatására kitágulhatnak és deformálódhatnak.

A kapu üvegezése

Megvilágítás és ablaktípusok
Az ablakok részletei

Az ISO 60 kapukat két különböző típusú, plexiüveggel ellátott ablakkal lehet kiegészíteni, amelyek tökéletes átláthatóságot és fényt, valamint megfelelő hőszigetelést biztosítanak a belső terekben.

Az egyes ablaktípusok fényáteresztő képessége

Sok fény

tökéletes átláthatóság

Szögletes sarkok

magas szigetelőképesség

Keskeny ablakok

betörésvédelem

Sínrendszerek

Kiváló minőség | Egyszerű és gyors beszerelés

Az Alpha sínrendszere moduláris felépítésű, és az alkotóelemei nagyrészt előszerelt állapotban érkeznek. Ez a sínrendszer mind az ISO, mind pedig az ALU kapukhoz felhasználható. A tanúsított minőség és tartósság a sínrendszer és a rugóegység fejlesztésénél és összeszerelésénél a középpontban áll.

Mozgatórugók

A masszív rugók a motor beindítása után azonnal biztosítják a kapumozgást. A rugó nagysága a kapu méretétől és felépítésétől függ.

Padlólemez

A padlólemez biztosítja a vezetősín ideális rögzítését a padlóhoz és a tartóprofil segítségével be lehet állítani a sínek közti ideális osztást.

M8 csavarok

A vezetősínek összekötésére mindig M8-as csavarokat használunk, ami kombinálva a gondosan előkészített és előszerelt elemekkel nagymértékben csökkenti a beszerelés idejét.

A drótkötél

A vezetősín moduláris konstrukciójának köszönhetően biztosítani tudjuk a drótkötél ideális pozícióját, így biztosítva a biztonságos és megfelelő működést.

Biztonsági sín

A vezetősín mindkét oldalán levő behajtás biztosítja, hogy a görgők ne hagyják el a pályájukat. A bitonságot fokozza, hogy a drótkötél el van zárva a sín szerkezetében.

A sínrendszer részletei
Szigetelés

Az ISO 80 ajtópanelek közötti speciális habosított műanyag szigetelő csík biztosítja a kiváló szél- és vízállóságot, az ajtópanelek hőhídmentes záródását.

Felső szigetelés

Az ISO 80 legfelső panelje duplaajakos gumitömítéssel van ellátva, ami még jobb szigetelést biztosít és minimálisra csökkenti az energiaveszteséget.

Padlótömítés

Az Alpha a még jobb szigetelés érdekében dupla ajakkal ellátott gumitömítést alkalmaz. Ez, a betonba ágyazott L-profillal együtt minimálisra csökkenti a vízbeszivárgás esélyét.

Standard saroktok

A kapu és a függőleges sín között elhelyezkedő standard saroktok biztosítja a kapu oldala és az épület között a stabil és megfelelő tömítést.

Erősített saroktok

Az erősített saroktokot sötét színű kapuknál alkalmazzuk, amelyek a napsugárzás okozta hő hatására kitágulhatnak és deformálódhatnak.

A vasalatrendszerek áttekintése

A beépítendő kapu helye, épületen belüli elhelyezkedése nagymértékben meghatározza a kapu sínrendszerének beszerelési módját, ezért az Alpha különböző típusú rendszereket kínál, a körülményekhez igazodva.

Vezérlés

Mozgatás és működtetés
Vezérlési lehetőségek

Az Alpha többféle megoldást kínál a szekcionált kapuk mozgatására. Ritkán használt kapuknál a kézi mozgatást ajánljuk. Gyakori használat esetén impulzusvezérelt elektromos mozgatás ajánlott ott, ahol azt a magasabb forgalom megköveteli. Bármilyen kapukonfigurációt is választ, nekünk van megoldásunk a mozgatására. Az összes általunk forgalmazott motor megfelel az európai követelményeknek és szabványoknak (EN-13241-1).

Kézi működtetés – húzókötéllel

Amennyiben a kapu nem nagyobb 16 m²-nél és ritkán használják, ideális választás lehet a húzóköteles kézi működtetés. Ez a megoldás fizikailag megterhelő (arány 1:1) és a nem megfelelő nyitás-zárás sérülést okozhat.

Kézi működtetés –
láncos lehúzó, áttétellel

A láncos lehúzóval történő mozgatás könnyebb a húzóköteles megoldásnál (arány 1:4), de fizikailag ez a rendszer is megterhelő lehet. Ez a megoldás 30 m²-ig ajánlott és a kapu a felső helyzetében rögzíthető.

Elektromos működtetés – nyomógombos vezérlés

Ez a rendszer ritkán használ kapuk esetén javasolt. A nyitáshoz elég megnyomni egy gombot. Zárásnál viszont folyamatosan nyomva kell tartani, így elkerülhetők a veszélyhelyzetek.

Elektromos működtetés – impulzusvezérlés

Gyakran használt kapuk esetén ajánljuk. A kapu a végállásokig nyit/zár, nem szükséges a nyomógombot folyamatosan nyomva tartani. Az impulzusvezérlés feltétele az alsó szigetelőprofilba integrált nyomásérzékelő.

Távvezérelt impulzusvezérlés

Ezzel a rendszerrel időt takarít meg, hiszen pl. a targonca vezetője a járműről is nyithatja / zárhatja a kaput. A fokozott biztonság érdekében az így vezérelt kaput fotocellával is el kell látni.

Impulzusvezérlés frekvenciaváltó motorral

Nagy forgalmú helyekre ajánlott, mert a rendszer még gyorsabb nyitást/zárást tesz lehetővé. A kapu sebességét elektronikusan lehet szabályozni, a felszereltséghez tartozik a nyomásérzékelő és a fotocella.

Vezérlőegységek

Az Alpha vezérlőegység-kínálata is igen széles. Felszerelhetők a fal belső, vagy külső oldalára, oszlopra, és bárhova, ahova más biztonsági berendezések, kapcsolók, távvezérlők és figyelmeztető fények kerülnek.

Lakattal zárható kapcsoló

A főkapcsoló kikapcsolt állapotban lakattal rögzíthető. Ezzel elkerülhető az illetéktelen használat és a karbantartási munkák is biztonságosan elvégezhető

Kulcsos kapcsoló

A vezérlőegységet kulccsal lehet ki/be kapcsolni, és csak a kulccsal rendelkező illetékes személy használhatja. A kaput csak bekapcsolt állapotban lehet vezérelni.

Kétállású kapcsoló

Ez a kapcsoló a kapu két különböző pozíciójú nyitását teszi lehetővé. Például első gombnyomásra a kapu csak embermagasságig nyílik, második gombnyomásra pedig teljesen.

Meghajtás vésznyitóval

Szabvány szerint valamennyi elektromos meghajtás rendelkezik mechanikus működtetési lehetőséggel. Például áramkimaradás vagy vészhelyzet esetén egy kioldó zsinórral leválaszthatjuk a kaput a motortengelyről és egy lánc segítségével a kaput már könnyen ki tudjuk nyitni.

Meghajtás gyorskioldóval

Kapható gyorskioldóval felszerelt meghajtás is. Ennél a kivitelnél a kioldózsinórral leválasztjuk a kaput a motortengelyről, így az vészhelyzet vagy meghibásodás esetén könnyebben és gyorsabban nyitható kézzel. Természetesen a gyorskioldóval ellátott szekcionált kapuk rugótörés-védelemmel is rendelkeznek.

VL meghajtás

Rugómentes rendszer elektromos meghajtással, tetemes energiamegtakarítással. A rendszer nagyon gyors nyitást/zárást tesz lehetővé, így kiváltja a gyorskapu alkalmazását.
Különösen ajánlott:
– nagy forgalmú kapuknál
– nagyobb méretű kapuknál

Vészleállító kapcsoló

Amennyiben a helyi előírások vagy a nemzetközi jogszabályok kötelezővé teszik az elektromosan vezérelt szekcionális kapuk gyorsleállítóval történő azonnali megállítását, az Alpha lehetővé teszi a vezérlőelem vészleállító kapcsolóval való kiegészítését.

Vezeték nélküli jelátvitel

A biztonsági elemeket a vezérlőegységgel általában spirálvezeték köti össze, ez azonban útban lehet vagy megsérülhet. Ezért az Alpha a kapuit elemmel működő WSD modullal látja el, amely rádiójelek segítségével kommunikál a vezérlőegységgel.

Extra vezérlési funkciók
Kulcsos kapcsoló

A kapu vezérelhető önálló kulcsos kapcsoló segítségével. Két modell áll rendelkezésre: a falba épített – új építésű házaknál javasolt -, és a falra szerelhető változat, amelynek a felszerelése nem jár a fal megbontásával.

Nyomógombos kapcsoló

Annak érdekében, hogy a kapu bármikor éjjel-nappal nyitható legyen rendelhető kódos beléptető billentyűzet. Különösen ajánlott nagy forgalmú kapuknál. A megadott kód segítségével lehet a kaput működtetni.

Külső hármas kapcsoló

Mindkét oldalról vezérelt kapuk esetén ajánlott (pl. megfigyelt területek, távolabbi helyről történő irányítás esetén, úm. porta, stb.). Ugyanolyan nyomógombokkal rendelkezik, mint a standard vezérlőegység.

Forgalomirányító és figyelmeztető lámpák

Sérülések és káresemények megelőzése érdekében a kapu mindkét oldalára forgalomirányító és figyelmeztető lámpát lehet felszerelni. A villogó fény veszélyre figyelmeztet és a kapu nyitásakor kapcsol be. A közlekedési lámpa a forgalmat irányítja.

Zsinóros húzókapcsoló

A zsinóros húzókapcsoló segítségével a kapu anélkül nyitható, hogy le kellene szállni a targoncáról. Ideális azokon a helyeken, ahol nem rendelkezik mindenki távirányítóval. A zsinóros húzókapcsolót rendszerint néhány méterrel a kapu elé, vagy mögé, konzolokra szerelik.

Távirányítású vezérlés

Az Alpha standard kínálatába beépíti a vevőegységet az ajtó vezérlőegységébe.
Így a kapurendszer könnyen átalakítható távirányítóval vezérelt rendszerré. Az 1, 2 és 4-csatornás távirányítók akár négy különböző kapu működtetésére is alkalmasak.

Biztonság

Mechanikai és elektronikus biztonsági berendezések

A biztonságos működtetés érdekében kapuinkat elektromos és mechanikus biztonsági rendszerekkel láttuk el, melyek segítenek a balesetek és káresemények megelőzésében. Azonban fontos, hogy betartsuk az alapvető előírásokat!

Az Alpha megalkotta az optimális biztonsági rendszert, mely rendelkezik a megfelelő (TÜV NORD) minősítéssel és teljesíti a legszigorúbb előírásokat is.

Mechanikai biztonsági berendezés
Rugótörés elleni védelem

Az Európai Unió EN-13241-1 szabványa előírja, hogy a szekcionált kapuk zárása nem történhet ellenőrizetlenül. Ezért a mechanikus működtetésű kapuk olyan biztonsági rendszerrel készülnek, amely rugótörés estén is megakadályozza a kaputábla lezuhanását. Az elektromos kapuknál ez a rendszer nem szükséges, mivel a motor önzáró váltóval rendelkezik.

Zuhanásgátló fék – drótkötélszakadás esetén

A TÜV előírja, hogy a két mozgató drótkötél a kapupanelek súlyának hatszorosát kell elbírnia. Amennyiben a kötelek szakítóereje ennek megfelel, nincs szükség zuhanásgátló fékre, ha azonban ez nem garantálható, akkor a kaput zuhanásgátló fékkel kell felszerelni. A kötélszakadás-gátló beépítéséhez a sín mellett még 50 mm hely szükséges.

Feltolásgátló retesz

A szekcionált kapuk drótköteleken vannak felfüggesztve, ezért könnyedén feltolhatók, amennyiben nincsenek zárva. A biztonsági reteszt éppen ezért kifejezetten kis méretű és könnyű elektromos kapukhoz fejlesztették, megakadályozandó azok nem kívánt kinyitását. A mechanikus kapuk alapfelszereltsége a mechanikus rugós zár, a szereléshez 50 mm hely szükséges a vezetősín mellett.

Elektronikus biztonsági berendezés
Kötél meglazulása elleni védelem

Ezt a biztonsági eszközt mindkét tartókötélre felszerelik, és amennyiben a kötél meglazul vagy elszakad, a berendezés automatikusan áramtalanítja és leállítja a motort.

Normál akadályészlelés

Ez a berendezés az adóval és vevővel a kapu alsó gumi tömítőprofiljába van beépítve. A jel megszakadása esetén a kapu megáll és visszanyit. A gumiprofil maximálisan 40 kg. nyomást fejt ki.

Fénysorompó

Ezt az akadályfelismerő rendszert 8 cm-rel a kapu fő záróéle alá szerelik. Amennyiben a fotocella akadályt érzékel, a kapu mozgása leáll és visszanyit, így biztosítva a kapu akadálymentes és biztonságos működtetését.

Reflexiós fotocella

Impulzusvezérlésű motoros kapuk esetén, ahol a személy a kapu működtetésekor nem látja a vezérelt kaput, kötelező eszköz a biztonsági fénysorompó. Két típusa létezik: az egyik változat egy adóból és egy fényvisszaverő prizmából, a másik pedig egy adóból és egy vevőből áll. Mindkét modellnél az adót a vezérlés felőli vezetősínen helyezik el.

Adó-Vevő (folytatás)

A prizmát, illetve a vevőegység pedig az ellenoldali sínre szerelik. Az adó és a prizma /vevő közötti kapcsolat megszakadása esetén a motor jelet kap a kapu mozgásának megállítására és az ellentétes irányú mozgatására. A vevőegységgel ellátott fotocella előnye a fényvisszaverő prizmával szemben az, hogy nem érzékeny a porra és nedvességre.

Személybejáró és mellékajtók

Lépjen be, még ha a kapu zárva is van

A kapuinkba személybejáró ajtó is beépíthető, ez azonban gyengítheti a kapu szerkezeti stabilitását. Emellett figyelembe kell venni a szélesség, a magasság, a küszöb, és a menekülési útvonalakkal kapcsolatos lehetőségeket és előírásokat. Ezért azt ajánljuk, hogy a személybejáró ajtó a szekcionált kaputól külön, az épület homlokzatába kerüljön beépítésre. Szakembereink segítenek a megfelelő megoldás megtervezésében és kivitelezésében.

Elkülönített személybejáró ajtó és áruszállítási útvonal.

Elkülönített személybejáró ajtó és áruszállítási útvonal, egyazon struktúrában.

Kapuba integrált személybejáró ajtó.

Elkülönített személybejáró ajtó a szekcionált kapu mellett

Az elkülönített személybejáró ajtó előnye abban rejlik, hogy teljesen el van választva a személy- és áruforgalom. Ez azt jelenti, hogy a kapu megtartja szerkezeti stabilitását és egyúttal csökken a baleset kockázata. A mellékajtó a kapu mellé, a homlokzatba kerül beépítésre és mivel a kapuval megegyező anyagokból készül, ezért teljes egységet mutat.

A megfelelő ajtó kiválasztása

A mellék személybejáró ajtók DIN szabvány szerint készülnek, lehetnek befelé vagy kifelé, illetve jobbra vagy balra nyílók. Ha az ajtó a vészkijárat szerepét is betölti, kizárólag kifelé nyílhat!

A mellékszemélybejáró ajtók beszerelése

Akárcsak a szekcionált kapu, az ajtó beépítése is a nyílás belső része mögé történik. Ez két előnnyel jár: először is az ajtó könnyen szintbe hozható (esztétikai szempont), másodszor a szélessége 810 mm lesz az 1000 mm-es nyílásban (1000+50- 240=810 mm). Vagyis az ajtó szélessége 60 mm-rel nagyobb, mintha az ajtót a nyílásba installáltuk volna. Amennyiben mégis a nyílásba való szerelést választja, számoljon azzal, hogy az ajtó mérete csak 750 mm lehet ugyanabban az 1000 mm-es nyílásban.

Integrált személybejáró ajtók

Amennyiben nincs lehetősége az ajtó homlokzatba való beépítésére, integrálhatja a kapuba is. Több lehetőséget kínálunk, közülük mindegyik megfelel a strukturális, esztétikai és biztonsági követelményeknek. Az integrált kapuk ízléses , integrált felfüggesztési rendszerrel rendelkeznek, biztosítva az ajtó megfelelő illeszkedését a kapuba. Három féle küszöbmagassággal rendelhető: 22, 110 és 195 mm.

A személybejáró ajtók színes profiljai

Amennyiben színes szekcionált kaput (ISO vagy ALU) választ integrált személybejáró ajtóval, nem szükségszerű, hogy az ajtó profiljai ugyanolyan színűek legyenek, mint a kapu. Választhat eltérő, hangsúlyosabb színű profilokat az ajtó számára, ez csak az Ön döntésén múlik.

Esztétikus megjelenés

Az Alpha a közelmúltban továbbfejlesztette a személybejáró ajtóinak megjelenését. A beépített zsanéroknak köszönhetően már nincs látható rögzítőelem a külső oldalon és így a szabványos alumínium ajtóprofil tökéletesen belesimul a kapu összképébe.

Beépített ajtókapcsoló

A személybejáró ajtókapcsoló, amely az erősítő csapszeg fogadója alatt helyezkedik el, egy olyan beépített biztonsági eszköz, ami megakadályozza a szekcionált kapu működtetését, ha a személybejáró ajtó nyitva van.

Erősítő csapszeg

Az erősítő csapszegeknek köszönhetően, az ajtó mindig megfelelő pozícióban van a kapu mozgása közben, valamint jobb tömítésről is gondoskodik a kapu és az ajtó között. Az ajtókapcsoló mágneses érzékelője a csapok fogadója alatt helyezkedik el.

Elhelyezés

A személybejáró ajtó a szekcionált kapu stabilitása érdekében nem kerülhet a szélekre. Az ábrán látható, hogy hová lehet, illetve nem lehet a személybejáró ajtót elhelyezni. Személybejáró ajtót max. 6000 mm szélességű kapukba lehet beépíteni.

22 mm-es küszöb

A megbotlásveszély csökkentése érdekében az Alpha Deuren egy olyan 22 mm magasságú küszöböt fejlesztett ki, amely meghatározott körülmények között a menekülőajtokra vonatkozó előírásoknak is megfelel.

22 mm-es küszöb (folytatás)

Az alacsony átjárón akár könnyebb mobil szállítóeszközök is áthaladhatnak.

Integrált személybejáró ajtó, mint vészkijárat

Amennyiben a tervezett integrált személybejáró ajtó egyben a vészkijárat szerepét is betölti, számtalan követelménynek és előírásnak kell megfeleljen. Az elbírálásnál a következő pontokat kell figyelembe venni: az épületben dolgozók, ill. tartózkodók létszáma, az ajtó szélessége, magassága, a küszöb magassága, zár típusa, az ajtó nyitásának iránya.

Biztonsági (pánik) zár

Az integrált személybejáró ajtókat – amennyiben a vészkijárati szerepet is betölti – biztonsági, ún. pánikzárral kell ellátni. A pánikzárak különböző változatban kaphatók. A pánikzárral ellátott személybejáró ajtók belülről kilinccsel bármikor nyithatók, még akkor is ha a retesz zárva van.

A személybejáró ajtó szélessége, magassága

A személybejáró ajtó szélességét és magasságát jogi előírások szabályozzák. Amennyiben az ajtó maximális szélessége 940 mm, magassága 2250 mm, abban az esetben teljesíti a vészkijáratokra vonatkozó előírásokat.

Küszöbmagasság 22 mm

A 22 mm magasságú küszöb csökkenti a megbotlás esélyét, így teljesíti a vészkijáratokra vonatkozó előírásokat.

Személybejáró ajtók – lehetőségek, kiegészítők

Az Alpha folyamatosan fejleszti a személybejáró ajtóit, hogy minél hatékonyabban integrálhatóak legyenek a kapukba. A biztonság és a mindennapi használhatósság mellett, ugyanúgy hangsúlyt fektetnek a minőségi megjelenésre. A komfortos használathoz hozzátartoznak az olyan megoldások, mint az ajtó leemelés elleni védelem, elektromos biztosítás, pánikrúd és a hárompontos zárszerkezet.

Személybejáró ajtók színes profiljai

A színes ALU/ISO szekcionált kapuk mellett elérhetők a színes integrált személybejáró ajtók is. Az alapkivitelű ajtókat nem színezik, hogy a sötétebb színű kapuknál az ajtó szembetűnőbb legyen. Ha Ön azonban úgy dönt, hogy a kapu és az ajtó ugyanolyan színű legyen, az sem jelent akadályt.

Az Apha 6 különböző zárszerkezettípust kínál. Két standard zárszerkezetet és négy pánikzárat.

Standard zárszerkezetek:
– zárszerkezet mindkét oldalon kilinccsel
– zárszerkezet fix fogantyúval a külső oldalon és kilinccsel a belső oldalon

Pánikzárak:
– pánikzár fix fogantyúval a külső oldalon és kilinccsel a belső oldalon (E-típusú funkció)
– pánikzár mindkét oldalon kilinccsel (B-típusú funkció)
– pánikzár fix fogantyúval a külső oldalon és nyomórúddal a belső oldalon (E-típusú funkció)
– pánikzár kilinccsel a külső oldalon (osztott dióval) és nyomórúddal a belső oldalon (B-típusú funkció)

Pánikzár (E-típus)

Az E-típusú pánikzárral az ajtó belülről bármikor nyitható és zárható egy kulcs segítségével. A zárnyelvet és a reteszt a kilincs lenyomása egyszerre hozza működésbe. A pánikkioldó funkció csak akkor használható, ha nincs kulcs a zárcilinderben. Kívülről a zárnyelvet és a reteszt csak kulcs segítségével lehet működtetni. A működés után a retesz ismét zárt helyzetbe kerül. Ezt a típust csak akkor válassza, ha az ajtó csak vészkijáratként működik. Mindennapi használatra nem alkalmas.

Pánikzár (B-típus)

A B-típusú pánikzár a belső oldalon ugyanúgy működik, mint az E-típusú. Ennél a típusnál azonban kívül egy kilincs található, amely zárható vagy nyitható, így mindennapi használatra is alkalmas.

A zár működése a következő: az ajtó kívülről egy kulcs segítségével bármikor nyitható vagy zárható. A retesz működtetésekor és kulccsal való zárásakor a külső kilincs működésképtelen. A külső kilincs akkor sem működik, ha a pánikfunkciót használjuk és a retesz a zárban van. A pánikfunkció működése után a retesz ismét zárt helyzetbe kerül. A zár akkor működtethető ismét kívülről, ha kulccsal feloldjuk a cilindert.

Zárás három ponton

A fokozott biztonság érdekében az ajtó alsó és felső részébe a gyári mellett két további zárat lehet beszerelni, melyek egy kulccsal zárhatók. Ezek forgógombos zárak, így az ajtó belülről kulcs nélkül nyitható.

Színválaszték

Az Alpha standard színei
Az Alpha az ISO 80 kapuhoz 3 RAL alapszínt kínál felár nélkül

Az Alpha első osztályú mikrobordás paneljei és a kapuk színei ideálisan illeszkednek a modern épületekhez és a megrendelők igényeihez. Az Alpha az ISO 80 kapukhoz felár nélkül háromféle RAL színkódú mikrobordás panelt kínál. Az Alpha-nál felár ellenében további RAL-színek is kaphatók.

RAL 7016
RAL 9002
RAL 9006